Borstvoedingsconsult

Heb je vragen over borstvoeding of heb je hulp nodig bij (voorkomen van) problemen met borstvoeding? Ervaar je pijn bij borstvoeding? Zoek je persoonlijke en deskundige begeleiding bij borstvoeding, bij jou thuis, telefonisch of online? Wacht niet langer, Annette Luime, de lactatiekundige IBCLC van Aidulac helpt. De lactatiekundige luistert naar je, onderzoekt jouw situatie en baseert daarop een deskundig borstvoeding advies afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden.

Als het nodig is zal ze overleggen (na jouw toestemming) met overige betrokken zorgverleners. Na het consult houdt de lactatiekundige contact met je voor goede nazorg, zolang als nodig is. 

Heb je een vraag? Aarzel niet en neem contact op

Client K over haar consult:
"Alweer langer dan een half jaar geleden was je bij ons thuis omdat ik zoveel pijn had met het voeden van de tweeling. Je hebt me toen veel handige tips gegeven maar bovenal erg bemoedigd om door te gaan. De kinderen zijn nu 8 maanden en ik voed ze nog steeds zelf."

  • Lactatiekundig consult bij jou thuis of op de praktijk, in je zwangerschap of als je baby geboren is, duurt anderhalf uur en kost 120 euro.
  • Kolf consult van een uur op de praktijk, waarbij je kolven kunt testen met persoonlijk advies, kost 40 euro.
  • Telefonisch of mail consult voor kortere vragen kost 25 euro .


Kolf consult olv lactatiekundige
Borstkolven testen van Medela, Ardo en Horigen. Onder begeleiding van de lactatiekundige, met persoonlijk advies bij borstvoeding en voeden met moedermelk.Hoe kies je de beste borstkolf voor jouw specifieke situatie? Goed kunnen afkolven, genoeg moedermelk voor je kindje, een stabiele melkproductie, een eenvoudig te bedienen kolf, krachtige en stille motor. Allemaal belangrijk, hoewel je vaak achteraf pas weet of je een goede aankoop hebt gedaan. Daarom is het nuttig om een kolf consult te doen, voor je een kolf koopt of als het kolven niet makkelijk gaat. Samen bespreken en testen we wat het beste zal werken voor jou. Je kunt de borstkolven uitproberen van Ardo, Medela en Horigen: handkolf, enkelzijdig en dubbelzijdig elektrisch. De kosten voor een kolfconsult van een uur zijn 40 euro, het consult vindt plaats op de praktijk. Als je dat wilt, kun je gelijk een borstkolf kopen. Voor een kolfconsult bij jou thuis geldt hetzelfde tarief als een lactatiekundige consult, 120 euro.

€ 40,00*

Lactatiekundig consult bij borstvoeding
Als je problemen of pijn bij borstvoeding ervaart, neem je contact op met Annette Luime, de lactatiekundige van Aidulac. Veel problemen bij borstvoeding zijn goed te verhelpen. Ook borstvoeding die niet loopt als je wilt of verwachtte, een (dreigende) borstontsteking, spruw, niet goed groeien, te veel of te weinig melk, ziekte van de moeder of baby zijn indicaties om de lactatiekundige in te schakelen. De lactatiekundige neemt alle tijd om jou en je baby te helpen bij borstvoeding. Jouw wensen en mogelijkheden staan centraal.De lactatiekundige zorgt voor een schriftelijk verslag over het huisbezoek, zodat je alle besproken informatie later nog eens rustig terug kunt lezen. Na het consult houdt de lactatiekundige contact met je voor goede nazorg, zolang als voor jouw situatie nodig is. Indien nodig zal ze (na jouw toestemming) overleggen met betrokken zorgverleners.Een borstvoeding consult door de lactatiekundige bij jou thuis duurt 1,5 uur en kost € 120,00. Dit is inclusief kleine hulpmiddelen en telefonische opvolging. Een consult op de praktijk kost € 100,00.Meer informatie over de lacatiekundige tarieven, voorwaarden en vergoedingen van zorgverzekeraars. Lees meer over de andere Aidulac borstvoedingsconsulten. Heb je een afspraak maken of heb je een vraag? Aarzel niet, neem contact met ons op.

€ 120,00*

E-mail consult lactatiekundige
Stel je vragen over borstvoeding aan lactatiekundige Annette Luime, de volgende gegevens zijn nodig voor een consult via de mail:Van jou, de moeder: Naam Leeftijd Gezondheid Medicijngebruik Aantal zwangerschappen Aantal kinderen Omschrijving eventuele eerdere ervaringen met borstvoeding Van je kindje: Naam Zwangerschapsduur Verloop zwangerschap en bevalling Leeftijd Gezondheid Medicijngebruik Gewicht (geboortegewicht, laagste gewicht, huidige gewicht) Lengtegroei Indien aanwezig: afbeeldingen van de ingevulde groeicurve online mee sturen Omschrijving probleem: Probeer het probleem te omschrijven en voeg desnoods een foto of filmpje toe aan het e-mail bericht

€ 25,00*