Draagconsult

Leren dragen in een doek tijdens een draagdoekconsult.

Zou je je kindje bij je willen dragen maar weet je niet hoe? Wil je ervaren hoe verschillende soorten draagdoeken of draagzakken bij jou en je kindje passen? Heb je een draagdoek of draagzak, maar weet je niet goed hoe deze kan gebruiken? Hou je van wandelen en vind je een kinderwagen onhandig? Je kindje veilig en comfortabel dragen is voor iedereen mogelijk. Hieronder lees je hoe het draagconsult jou verder helpt.

Inhoud consult
Ik, Annette Luime, ben gecertificeerd draagconsulent (lactatiekundige en coach). Ik luister naar jouw wensen en verwachtingen. Ik vraag naar je ervaring, kijk naar je mogelijkheden en onderzoek je draagwensen. Je krijgt uitleg over de verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen, passend bij de leeftijd van je kindje en je fysieke mogelijkheden. Jouw wensen en mogelijkheden bepalen de inhoud van het draagconsult.
Ik heb ervaring met dragen van een tweeling of twee kinderen van verschillende leeftijd, te vroeg geboren baby's en dragen bij bijzondere omstandigheden zoals ziekte van het kindje. Ook ben ik bekend met begeleiding bij fysieke beperkingen bij de ouders zoals rug- en bekkenproblematiek of andere fysieke beperkingen.

Resultaat
Ik leer je de basis van jouw gewenste draag- en knooptechniek. Veilig gebruik van een draagdoek of draagzak is hierbij een vast onderdeel. Oefenen begint met, stap voor stap, het dragen voor doen met een levensechte draagpop. Daarna oefen je samen met mij waarbij ik iedere stap duidelijk zal uitleggen. Ieder met een draagpop, net zolang tot jij je zeker genoeg voelt om je eigen kindje te dragen. Je zult ervaren dat je in deze heldere stappen, snel en makkelijk leert knopen en dragen. Jouw wensen staan voorop, zodat je na het draagconsult met plezier, comfortabel en met een zeker gevoel je kindje kunt dragen.

Voor wie
Een draagconsult is bedoeld voor (groot)ouders en verzorgers. Je baby of kindje mag gewoon bij het consult aanwezig zijn, zodat je ook met je kindje kunt oefenen. Het is wel fijn, maar niet noodzakelijk, als iemand tijdens het consult de zorg voor het kindje op zich kan nemen, zodat jij je kunt concentreren op het aanleren van het dragen.

Op de praktijk
Het consult vindt bij voorkeur hier op de praktijk plaats. Alle faciliteiten en materialen noodzakelijk voor effectief leren dragen zijn hier aanwezig. Denk hierbij aan verschillende soorten draagdoeken en draagzakken, diverse draagpoppen, een spiegel en voldoende oefenruimte.
Je kunt via mij een draagdoek of draagzak kopen of lenen.

Kosten
Een draagconsult in de praktijk in Delft kost € 40 per uur, per 15 minuten extra zijn de kosten € 10.
Wil je het draagconsult toch liever bij jou thuis? Houd dan rekening met bijkomende reis- en parkeerkosten plus een toeslag van € 25.