Over aidulac

Het waarom van Aidulac

Het doel van Aidulac is promotie, bescherming en ondersteuning van de moeder-kind relatie. Oprichtster Annette Luime heeft als beginnend moeder zelf ervaren hoe belangrijk informatie, hulp en ondersteuning zijn. Ze besloot haar ervaring, verrijkt met professionele inhoudelijke kennis, voor anderen in te zetten. Aidulac hanteert hierbij als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen (draagdoeken), coaching en via haar webshop verkoop van gerelateerde producten.

Borstvoeding heeft een enorm positief effect op de moeder-kind relatie, naast de fysieke gezondheidsvoordelen. Aidulac geeft informatie, voorlichting en advies aan (aanstaande) ouders over borstvoeding. Moeders die problemen verwachten en/of hulp nodig hebben kunnen een beroep doen op de lactatiekundige. Met de verstrekte informatie en hulp kan een moeder binnen haar mogelijkheden en met meer plezier (langer) borstvoeding geven. Naast voorlichting aan (aanstaande) ouders verzorgt Aidulac lactatiekundig onderwijs voor zorgverleners wat begeleiding bij borstvoeding in bredere zin verbetert.

Baby's en kinderen hebben de intense behoefte om dicht bij hun ouders te zijn. Met het dragen van een kindje ga je in op zijn/haar behoefte aan geborgenheid. Aidulac geeft (aanstaande) ouders informatie, voorlichting en advies over het veilig en ergonomisch dragen van hun kinderen. (Aanstaande) ouders kunnen een beroep doen op de draagdoekconsulent voor advies en instructie. Aidulac verzorgt ook draagdoek workshops om de voordelen van het dragen van kinderen in een draagdoek te promoten.

  Belangrijke kenmerken van de Aidulac aanpak zijn:
 • deskundigheid; gebaseerd op de laatste stand van de wetenschap
 • ervaring; als lactatiekundige, draagconsulent en moeder
 • luisterend oor; de wensen en mogelijkheden van de ouders en het kindje staan voorop
 • persoonlijke begeleiding; zeven dagen per week
 • praktische oplossingen; van voorbereiden op borstvoeding geven tot afbouwen
 • uitgebreide netwerk; met waardevolle kennis én kennissen
 • goede nazorg; zo lang als nodig
 • handige webshop met winkel op afspraak; met een ruim assortiment, snelle verzending en goede customer service
 • gratis inloopspreekuur; voor antwoord op al je vragen over dragen en borstvoeding, voor passen en kopen van een draagdoek of draagzak

De naam ‘Aidulac’, is een samenvoeging van de Engelse woorden ‘aid’ en ‘education’ en het Latijn ‘lac’.

Borstvoeding-wit