Over mij en Aidulac

Ik ben Annette Luime, moeder van drie kinderen. Ik ben lactatiekundige IBCLC, gecertificeerd draagconsulent en oprichtster van mijn bedrijf Aidulac. Het doel van Aidulac is promotie, bescherming en ondersteuning van de moeder-kind relatie.
Toen ik zwanger was van mijn oudste zoon kwam ik in aanraking met borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL). Dat is een internationale organisatie van vrijwilligers, allemaal moeders die een uitgebreide interne opleiding hebben gevolgd, op het gebied van borstvoeding. Ik vond daar hulp en steun die ik nodig had om borstvoeding geven te laten slagen.
Na de geboorte van mijn oudste zoon in 2002 ben ik andere moeders gaan ondersteunen bij het geven van borstvoeding. Van 2007 tot 2015 was ik actief als medewerker bij LLL. In deze rol heb ik vele moeders op weg geholpen bij het starten van of problemen bij borstvoeding.
Om op een professionele manier begeleiding bij borstvoeding te kunnen geven heb ik in 2009 en 2010 aan de Hogeschool Utrecht de opleiding tot lactatiekundige IBCLC gevolgd waarvoor ik cum laude ben geslaagd. Een International Board Certified Lactation Consultant (IBCLC) certificering is verplicht om in Nederland als officieel geregistreerd “lactatiekundige IBCLC” te mogen werken.
Als lactatiekundige IBCLC ben ik specialist in begeleiding bij borstvoeding, voor ouders en professionals in de zorg. Naast lactatiekundige ben ik gecertificeerd draagconsulent. Baby's en kinderen hebben de intense behoefte om dicht bij hun ouders te zijn. Met het dragen van je kindje kun je ingaan op zijn behoefte aan geborgenheid. Als draagconsulent help ik ouders met het veilig en ergonomisch dragen van hun kinderen.
Ik werk op basis van haptonomie en gebruik mijn ervaring als haptonomisch professional in mijn werk met ouders en baby's.
De kwaliteit en mijn vakkennis wordt behouden door bij- en nascholing.