Lange geweven draagdoek

De lange geweven draagdoek geeft je de meeste mogelijkheden tot ergonomisch buik-, rug- of heupdragen. Hij is veelzijdig, comfortabel, zacht, tegelijkertijd heel stevig en draagkrachtig.
Je kunt deze draagdoeken gebruiken vanaf de geboorte tot in de peuter- of kleutertijd.
De wat langere geweven draagdoeken geven je net wat meer knoopmogelijkheden, de lengte varieert van 3,20 meter tot langer dan 5 meter. De meest gebruikte lengte is 4,60 m.
Geweven draagdoeken rekken niet in de lengte of breedte, maar hebben wel diagonale rek door de speciale kruiskeper of jacquard weving. Hierdoor kan de draagdoek zich mooi vormen om je lichaam en je kindje. 
Het knopen en gebruiken van een lange geweven draagdoek vraagt iets meer oefening dan een tricotdoek. 

Mei tai draagzak

Een mei tai is een voorgevormde babydrager of draagzak waarbij je de schouder- en taillebanden gebruikt om te knopen. Je hebt het gemak van een draagzak met de voordelen van ergonomisch dragen.
Het gevoel en comfort van dragen met een geweven draagdoek wordt gecombineerd met de eenvoud en het gemak van een draagzak. 
Met de mei tai kun je buik- en rugdragen, soms ook heupdragen. Vaak hebben deze dragers extra's zoals een zakje of slaapkapje.
Een mei tai is geschikt vanaf 6 maanden tot ver in de peuterleeftijd. Als het rugpand verstelbaar is, kun je een mei tai vanaf de geboorte gebruiken.

Half buckle draagzak

Een half buckle draagzak is een kruising tussen een mei tai en een draagzak met gespen. Deze draagzak biedt het gemak van een voorgevormde draagzak gecombineerd met het draagcomfort van een geweven draagdoek.
De stevige heupband geeft voldoende steun, is verstelbaar en eenvoudig vast te klikken. Het buideltje waar je je kindje in draagt is volledig aan te passen in lengte en breedte. Hierdoor kun je jonge baby’s al gelijk bij je dragen en is de drager ook geschikt voor als je kindje al wat ouder is.
Het rugpand en de schouderbanden zijn meestal gemaakt van draagdoekenstof. Het knopen van de schouderbanden is heel makkelijk aan te leren. De breedte van de stof voelt prettig aan op je lichaam en biedt voldoende steun voor je kindje. Je hebt verschillende mogelijkheden met afknopen, zoals de banden smal of juist breed uitgespreid op je schouders. Geschikt voor buikdragen, heupdragen en rugdragen.

Full buckle draagzak

Een soft structured carrier (SSC) is een voorgevormde draagzak met gevulde schouder- en taillebanden die sluit met gespen. Het gemak van een draagzak wordt gecombineerd met het voordeel van goed, veilig en ergonomisch dragen. Je kunt de drager eenvoudig en snel aan doen en hij is makkelijk in gebruik.
De draagzak is verstelbaar, zonder verkleiner vanaf de geboorte tot ver in de peuterleeftijd te gebruiken, waarbij je op de buik en op de rug kunt dragen.
SSC's zijn populair bij vaders, maar ook moeders gebruiken deze dragers met veel plezier. 
Door de stevige heupband kun je een groter kindje dragen, zonder dat het zwaar aanvoelt. Hierdoor kun je lang plezier hebben van de drager.


Bondolino of Marsupi

Een soft structured carrier (SSC) zonder gespen is een voorgevormde mei tai met gevulde schouder- en taillebanden die je knoopt of met klittenband bevestigt. Het gemak van een draagzak wordt gecombineerd met het voordeel van goed, veilig en ergonomisch dragen.
De Bondolino en Marsupi is populair bij vaders, maar ook moeders gebruiken deze drager met veel plezier. Een draagzak zonder gespen is handig als de ouders allebei willen dragen en een verschillend postuur hebben. Het is niet nodig om de drager steeds te verstellen en hij is erg makkelijk in gebruik.
Bondolino heeft extra's zoals een zakje en slaapkapje en is geschikt voor buik- en rugdragen. Marsupi is alleen bedoeld voor buikdragen en gaat minder lang mee.

Ringsling

Een kortere variant van de lange geweven doek, tussen twee en drie meter, kun je gebruiken voor asymmetrisch dragen over één schouder waarbij je kindje op je heup zit. De stof kan speciale draagdoekstof zijn, maar ook dunne katoenen stof wordt wel gebruikt.  Het voordeel van deze manier van dragen is dat je heel snel klaar bent met knopen. Door het niet symmetrisch dragen is het vaak wat minder comfortabel als je lang draagt. Je kunt de draagdoek makkelijk mee nemen onderweg en je kindje kan er snel in of uit. Fijn en praktisch voor het dragen van jonge baby's, ideaal bij oudere kinderen die zelf al stukjes lopen. 
Een ringsling is een variant op de korte geweven doek. Twee ringen vervangen de (schuif)knoop, wat de draagdoek makkelijk verstelbaar maakt.

Rekbare of tricot draagdoek

Draagdoeken van tricot zijn heerlijk zacht, rekbaar en elastisch en kun je gebruiken om je baby vanaf de geboorte bij je te dragen.
Afhankelijk van de maat en merk draagdoek zijn ze 4,5 tot 6 meter lang en 50-70 cm breed. Per merk zijn er grote verschillen in rekbaarheid en elasticiteit van de draagdoek. Hoe meer een draagdoek rekt, hoe strakker je draagdoek van te voren geknoopt moet worden.
Het grote voordeel van de tricot draagdoeken is dat je een vrij eenvoudige knooptechniek gebruikt en de draagdoek eerst helemaal klaarmaakt. Daarna gaat je kindje in de draagdoek. In dit filmpje kun je zien hoe dat gaat.
Tricot draagdoeken zijn ideale draagdoeken voor beginnende dragers, maar ook comfortabel als je al meer ervaren bent. Door de rekbare stof zijn deze draagdoeken minder geschikt voor grotere kinderen en ongeschikt voor rugdragen.