Alles voor dragen en borstvoeding!

   

Aidulac Blog

Blogs met feiten, tips en verhalen over borstvoeding, draagdoeken en moederschap door lactatiekundige en draagconsulent Annette Luime van Aidulac.

Sommige vrouwen zijn vals

 

Slapende baby aan de borstMoeder zijn is toch een bijzonder en vaak onzeker beroep. En het meest irritante is dat werkelijk de hele wereld wel een mening heeft over hoe je het er vanaf brengt.

Wil je thuis bevallen zonder pijnstilling? Waarom zo moeilijk doen? Kies voor het gemak van een ruggenprik in het ziekenhuis.
Moest je met pijnstilling bevallen? Verliep de geboorte van je baby zo dramatisch dit je enige uitweg was? Dan was je een watje.
Wilde je borstvoeding geven? Maar stopte je omdat het voeden je zo’n pijn deed dat je het niet meer zag zitten? Tja, misschien had je even door moeten zetten.
Of was jij die moeder die het wel op kon brengen om door te zetten? Waarom deed je zo moeilijk? Je kind was heus wel groot geworden met de fles.

 

Waar gaat het om? Het gaat om keuzes. Een goede keus kun je maken door je vooraf te informeren over de voor- en nadelen van de verschillende opties. Dat is best lastig. Zwanger zijnde kun je je amper voorstellen dat je überhaupt moet gaan bevallen. Laat staan dat je een idee hebt over de zorg van je baby na de geboorte.
Als je goed geïnformeerd je keuze hebt gemaakt, een keus die bij jou en jouw situatie past, dan is het niet nodig dat je in de verdediging wordt gedrukt. Met de kennis en ervaring die je op dat moment had, heb je er het beste van gemaakt.

En waar hebben (aanstaande) moeders echt iets aan? Aan ondersteuning van ervaren en wijze vrouwen in hun zwangerschap, tijdens hun bevalling en in de periode erna. Waarbij de individuele belangen van de moeder en kind voorop staan. Waar moeders eerlijke uitleg krijgen over de verschillende mogelijkheden en tegelijkertijd gerespecteerd worden in hun keuze.

Wat doe je met al het andere commentaar? Bedank vriendelijk voor de opmerkingen. Zeg zoiets als ‘voor mij was het in deze situatie de beste oplossing’. En laat het daarbij.
Als je heel serieus wilt overkomen kun je nog overwegen om alle opmerkingen op te schrijven. Je zult zien dat je na een tijdje zwart/wit stellingen kunt maken. Hopelijk relativeert dat alles weer een beetje en kun je er zelfs om lachten. Het is niet A of het is niet Z, het is jouw keuze.

Rate this blog entry:
Goed genoeg moeder
Moedermelk, een magisch drankje

Related Posts

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2