Alles voor dragen en borstvoeding!

   

borstvoeding, vaste voeding, afbouwen

Tot welke leeftijd heeft een gezonde, voldragen baby genoeg aan alleen moedermelk?

Kind met appel ringBorstvoeding voorziet in alle benodigde voedingsstoffen en komt volledig tegemoet aan de emotionele behoeften van de baby.

Zelf eten begint bij de geboorte. Als moeder schep je gelegenheid door je kindje dicht bij je te nemen en in de buurt van je borsten te leggen. Het is de pasgeboren zuigeling zelf die zijn kans grijpt, toehapt en zichzelf voedt. Baby's doen het zelfs beter als zij zelf initiatief mogen nemen.

Ongeveer halverwege het eerste jaar vertonen de meeste baby’s tekenen toe te zijn aan ander voedsel.

Het spijsverteringskanaal van een baby is in de eerste levensmaanden alleen afgestemd op moedermelk. Ongeveer halverwege het eerste levensjaar begint het spijsverteringsstelsel voldoende rijpheid te krijgen om andere voeding te kunnen verteren en er voldoende voedingsstoffen uit op te nemen. Het imuunsysteem kan dan ook steeds beter omgaan met eiwitten uit voedsel.

Het stapsgewijs introduceren van geschikte andere voeding met daarnaast borstvoeding op verzoek biedt de baby de kans om rustig kennis te maken met deze nieuwe manier van eten.

Risico’s van te vroeg bijvoeden (ander eten en drinken):

  • Terugloop van de melkproductie omdat de baby minder aan de borst drinkt met zelfs kans op voortijdig eindigen van de borstvoedingsrelatie
  • Een voeding aan de borst vervangen voor een fruit/groentehapje kan de groei van de baby nadelig beïnvloeden, omdat de voedingswaarde van dit hapje minder is dan van een voeding aan de borst
  • Kans op diarree, infecties, overgevoeligheidsreactie en vergrote kans op allergie

Lees ook Hoe beginnen met vaste voeding.

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2