Alles voor dragen en borstvoeding!

   

borstvoeding, huidcontact, huilen, troosten, dragen, draagdoek, draagzak

Huilen en troosten

Huilende babyEen baby huilt omdat hij zich niet prettig voelt. Dit kan komen door honger, vieze luier, kou, boertje, alleen zijn. Bij de ouders zijn, gekoesterd en getroost worden is wat een baby nodig heeft. De borst biedt voeding, lichaamscontact en nabijheid. Als de baby na een voeding met een vol buikje nog zuigbehoefte heeft, kan de laatste en legere borst aangeboden worden. Dan kan hij zuigen waardoor hij zich prettiger voelt, zonder gelijk een grote hoeveelheid melk te hoeven verwerken. De vettere melk die hij zo krijgt werkt kalmerend voor zijn darmen.

Sommigen baby's huilen weinig, andere baby's huilen veel. Nieuwe ouders worden overladen met adviezen. Iedereen heeft een mening over hoe de ouders van hun probleem af kunnen komen. Wel laten huilen, niet laten huilen, wel voeden op verzoek, voeden op schema, de baby dragen, de baby alleen in bed laten slapen. Wat moet je als ouder met dit soort verwarrende informatie?

Luister naar je hart en kijk naar je kind. Deze informatie kan hierbij helpen.
Baby's en kinderen die gedragen worden in een draagdoek of draagzak huilen minder vaak en minder lang. Een fijne manier om je kleintje bij je te houden, waarbij je makkelijk kunt ingaan op zijn of haar behoefte, terwijl je je handen vrij hebt.

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2