Alles voor dragen en borstvoeding!

   

borstvoeding, goed aanleggen

Goed aanleggen

Goed aanleggen zorgt ervoor dat je baby voeding binnen krijgt en dat je melkproductie optimaal gestimuleerd wordt. Bovendien voorkom je zo pijnlijke tepels of verstopte melkkanaaltjes. Het is belangrijk dat je als moeder zoveel mogelijk zelf probeert je baby aan te leggen. Hulp moet gericht zijn op jouw zelfredzaamheid waarbij jij en je baby de tijd moeten krijgen om het zelf te proberen. Als je baby op het achterhoofdje of nekje tegen je borst geduwd wordt kan dit een verstoring van de reflexen geven. Je baby zal mogelijk meer moeite krijgen om goed aan de borst te gaan.

Aanhappen

Je kunt je baby zelf laten aanhappen. Je kunt ook een meer actieve houding aannemen om je baby aan te leggen. In alle gevallen ligt je baby met zijn buikje naar jouw buik gedraaid. Dit kan in een liggende of zittende positie.

Ruim achter de tepelhof houd je met je hand je borst vast. Eventueel til je je borst iets op zodat je tepel richting het neusje wijst. Als je baby zijn mondje opent zal zijn hoofdje wat naar achteren gaan. Hiervoor heeft hij ruimte nodig. Geef je baby de tijd om zijn mondje, als een gaap, wijd te openen voor je hem naar de borst brengt. Als je dat prettig vindt, kun je je armen ondersteunen met een kussen.

Als je baby goed is aangelegd zal hij een groot deel van je tepel en tepelhof in zijn mondje nemen. Met zijn kaakjes en tong kan hij de borst legen. Zijn lijfje ligt in een rechte lijn en hij hoeft zijn hoofdje niet te draaien om bij de borst te kunnen.

Meestal laat je baby zelf los als hij voldoende heeft gedronken. Als je je baby van de borst af wilt nemen, omdat hij bijvoorbeeld niet goed heeft aangehapt, kun je het vacuüm verbreken door je pink in de mondhoek van de baby te steken.

MadonnahoudingDoorgeschoven bakerhouding

Rugbyhouding

Australische houding

Liggend voeden

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2