Alles voor dragen en borstvoeding!

   

borstvoeding, voeden op verzoek, voedingssignalen

Hoe zie je dat je baby honger heeft?

Vroege hongersignalen

Baby’s geven op verschillende manieren aan of ze willen drinken. Het begint met subtiele signalen. Wanneer jouw reactie daarop uitblijft, zal je baby steeds duidelijker gaan communiceren.

Voedingssignalen zijn onder meer: zuigbeweging met de lipjes, sabbelen op vingers/knuistje, maaien met de armpjes, trappelen met de beentjes, handjes naar het gezicht brengen, hoofdje draaien en/of zoeken met het mondje, mondje gaat open als de lipjes worden aangeraakt, zuigen op speen of duim, smakgeluidjes, onrust. Bij al deze signalen kun je je baby direct aanleggen. Probeer bij vroege hongersignalen de borst aan te bieden, ongeveer iedere 1-3 uur.

Een ander voorbeeld van vroege hongersignalen

In de eerste dagen komt dat gewoonlijk neer op voeden tijdens ieder wakker moment van je baby. Huilen is een laat hongersignaal. Als je wacht met voeden tot je baby huilt zal het lastiger zijn om hem aan te leggen. Door het huilen raakt hij bovendien vermoeid, waardoor hij de borst mogelijk minder goed leegt.

Als je baby erg slaperig is, kun je hem wekken uit ondiepe slaap, wat je herkent aan oogbewegingen onder de oogleden en bewegingen in de slaap. Als je baby dicht bij je in de buurt is, kun je dit sneller herkennen.

Als je baby en jij in dezelfde ruimte verblijven (rooming-in) bevordert dit dan ook het op gang brengen van de borstvoeding. Samen zijn helpt bij het tot stand komen van de moeder-kindbinding. Je leert je baby sneller kennen en kan makkelijker ingaan op zijn behoeften door hem op verzoek te voeden.

 

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2