Alles voor dragen en borstvoeding!

   

borstvoeding, voedingen, voeden op verzoek, toeschietreflex

Hoe verloopt een voeding?

Als je baby begint met een borstvoeding zal hij eerst een paar keer kort en snel zuigen om je melkstroom op te wekken (toeschietreflex), daarna schakelt hij over naar een wat langzamer tempo van zuigen en hoorbaar slikken. Aan het einde van de voeding gaat dit tempo omhoog waarbij je baby vaker zal zuigen en minder vaak zal slikken. Het vetpercentage van je melk gaat omhoog aan het einde van de voeding. Dit geeft aan dat het belangrijk is dat je baby de kans krijgt om lang genoeg aan de borst te drinken om in zijn energiebehoefte te voorzien.

Opbouwschema’s met als doel je tepels aan borstvoeding te laten wennen voorkomen tepelproblemen niet, goed aanleggen wel. Ook voeden op schema, op tijd wisselen van borst en tijd rekken voor een voeding zijn nadelig voor het op gang komen van borstvoeding en de groei van je baby.

cimg6648 384x250

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2