Alles voor dragen en borstvoeding!

   

borstvoeding, melkproductie, voeden op verzoek

Hoe wordt de productie van moedermelk geregeld?

Isabel direct na de geboorteBorstvoeding is een proces van vraag en aanbod. Je melkproductie wordt gestimuleerd door je baby vaak aan te leggen. Hoe vaker je baby aan de borst kan drinken, hoe meer melk er voor hem gemaakt wordt. Hoe beter je melkproductie in de eerste dagen op gang komt, hoe beter het vraag en aanbodsysteem later zal werken. Bijvoeden met iets anders dan jouw afgekolfde melk kan het op gang komen van je melkproductie nadelig beïnvloeden.

Hoe vaker en het beter je borsten geleegd worden, hoe sneller vraag en aanbod op elkaar afgestemd raken. Andersom geldt het ook: als een baby minder vaak aan de borst drinkt zal er minder melk gemaakt worden.
Tijd rekken tussen voedingen om melk te sparen is niet zinvol en werkt zelfs negatief op de melkproductie. Bij een volle borst wordt de melkproductie geremd. Een ander argument is vaak dat baby’s beter drinken als er meer tijd tussen de voedingen zit, maar ook dit brengt de melkproductie in gevaar en de kans is groot dat de baby juist te weinig melk binnen krijgt.

Als een baby de kans krijgt om te drinken wanneer hij dat zelf aan geeft, voeden op verzoek, kun je er vanuit gaan dat hij zelf neemt wat hij nodig heeft.

Lees hier over welke hormonen een rol spelen bij borstvoeding.

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2