Alles voor dragen en borstvoeding!

   

borstvoeding, prolactine, clustervoeden, ritme, voedingen, nachtvoedingen

Wat is een normaal borstvoedingspatroon?

Baby en peuter slapenNa de eerste heldere en wakkere uren zal je baby een aantal uren slapen. Daarna is je baby weer meer alert en wisselen voedingsmomenten en korte slaapperiodes elkaar af. Voedingen zijn niet evenredig verdeeld over de dag. Je baby lijkt soms niet genoeg te hebben aan borstvoeding. Wat hij dan eigenlijk doet is een serie van kleinere voedingen tot zich nemen. Hierna volgt weer een langere periode van slapen. Een serie voedingen wordt clustervoeden genoemd. Dit is een normaal borstvoedingspatroon. Probeer zelf je rust te nemen op de momenten dat je baby wat langer slaapt.

Het drinkgedrag kan per voeding en per dag verschillen. Clustervoeden komt vaak voor in de eerste maanden: een periode van de dag, vaak de avond, wil de baby meerdere voedingen kort na elkaar om vervolgens een langere periode te slapen. Geen duidelijk ritme, onregelmatige voedingen en slaapjes zijn heel normaal.

Regeldagen zijn dagen dat het lijkt dat je baby niet genoeg heeft aan je melk. De baby is ongedurig, huilerig en wil veel vaker de borst of van borst wisselen dan normaal. Vaak valt dit samen met een groeispurt bij de baby of na een periode van minder rust bij jezelf. Er aan toe geven en ingaan op de behoefte van je baby in combinatie van wat extra rustmomenten zal zorgen dat je baby snel meer melk heeft wat past bij zijn nieuwe energiebehoefte.

Nachtvoedingen horen er bij. Baby’s groeien spectaculair (geboortegewicht verdubbeld in 6 maanden en verdriedubbeld in 12 maanden) en hebben voedingen in de nacht gewoon nodig. Het voordeel is wel dat prolactine van nature in de nacht hoger is en dat nachtvoedingen een positief effect hebben op de productie.

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2