Alles voor dragen en borstvoeding!

   

borstvoeding, luiers, plasluiers, poepluiers, groei, afvallen

Krijgt de baby genoeg?

Veel baby’s vallen wat af na de geboorte. Een baby die minder dan 7% afvalt, na dag 3 niet verder afvalt, in gewicht toeneemt vanaf dag 5 (20-35 gram/dag gemeten vanaf het laagste gewicht) en terug is op zijn geboortegewicht op dag 10-14 krijgt genoeg voeding binnen.

Spuitluier

Het aantal plas en poepluiers geven ook een indicatie of een baby genoeg voeding krijgt.

De eerste ontlasting, meconium, is zwart en kleverig. Naarmate de melkproductie goed op gang komt, verandert de ontlasting van kleur en samenstelling. Na 3 tot 4 dagen is de ontlasting geel, zacht en vormloos geworden. Een baby jonger dan 6 weken krijgt genoeg voedingsstoffen binnen als hij minstens 2 tot 5 keer ontlasting per 24 uur heeft. Geen of weinig ontlasting is een signaal voor onvoldoende energie-inname. Daarnaast zijn ook de plasluiers van belang.

In de eerste dagen na de geboorte plast een baby die alleen colostrum krijgt 1 of 2 luiers per dag nat. Als de melkproductie op dag 3 of 4 op gang komt, zou de baby 6 tot 8 natte katoenen luiers of 5 tot 6 wegwerpluiers per 24 uur moeten hebben. Urine hoort licht van kleur te zijn en mild te ruiken.

 

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2