Alles voor dragen en borstvoeding!

   

borstvoeding, huidcontact, oxytocine, prolactine

Hoe gaat het na de geboorte?

Na de geboorte daalt het gehalte aan zwangerschapshormonen waardoor prolactine actief wordt en komt de melkproductie op gang. Door in het begin vaak aanleggen, ontstaat er een solide basis voor de latere borstvoedingsperiode.

Pasgeboren baby met ouders

Een gezonde voldragen baby beschikt over een aantal voedingsreflexen: zoek/hap/zuig/slikreflex. Deze reflexen stellen hem in staat om de borst te zoeken en aan te happen. Het eerste levensuur is een baby bijzonder alert. Als hij na de geboorte bloot op de buik van de moeder ligt, is hij zelf in staat om met wat hulp zelf naar de borst te kruipen. Je kunt je baby ook gewoon lekker bij je pakken en gelijk aanleggen. Hij zal smakkende geluidjes maken, zuigende en zoekende bewegingen. Dit contact, het likken en zuigen, zorgen ervoor dat oxytocine en prolactine vrijkomen. Deze eerste kennismaking heeft een sterk inprentend effect, waardoor de baby meer kans heeft op het ontwikkelen van een optimaal drinkgedrag aan de borst. Niet alle baby’s willen gelijk drinken, likken en sabbelen is al heel goed.
Mocht dit door omstandigheden niet mogelijk zijn, is er zeker niets verloren. Zo’n hernieuwd eerste contact kun je altijd later nog eens doen. Bloot op bloot, in alle rust.

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2