Draagconsult

Leren dragen in een doek tijdens een draagdoekconsult.

Zou je je kindje bij je willen dragen maar weet je niet hoe? Wil je ervaren hoe verschillende soorten draagdoeken of draagzakken bij jou en je kindje passen? Heb je een draagdoek of draagzak, maar weet je niet goed hoe deze kan gebruiken? Hou je van wandelen en vind je een kinderwagen onhandig? Je kindje veilig en comfortabel dragen is voor iedereen mogelijk. Hieronder lees je hoe het draagconsult jou verder helpt.

Inhoud consult
Ik, Annette Luime, ben gecertificeerd draagconsulent (en lactatiekundige). Ik luister naar jouw wensen en verwachtingen. Ik vraag naar je ervaring, kijk naar je mogelijkheden en onderzoek je draagwensen. Je krijgt uitleg over de verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen, passend bij de leeftijd van je kindje en je fysieke mogelijkheden. Jouw wensen en mogelijkheden bepalen de inhoud van het draagconsult.
Ik heb ervaring met dragen van een tweeling of twee kinderen van verschillende leeftijd, te vroeg geboren baby's en dragen bij bijzondere omstandigheden zoals ziekte van het kindje. Ook ben ik bekend met begeleiding bij fysieke beperkingen bij de ouders zoals rug- en bekkenproblematiek of andere fysieke beperkingen.

Resultaat
Ik leer je de basis van jouw gewenste draag- en knooptechniek. Veilig gebruik van een draagdoek of draagzak is hierbij een vast onderdeel. Oefenen begint met, stap voor stap, het dragen voor doen met een levensechte draagpop. Daarna oefen je samen met mij waarbij ik iedere stap duidelijk zal uitleggen. Ieder met een draagpop, net zolang tot jij je zeker genoeg voelt om je eigen kindje te dragen. Je zult ervaren dat je in deze heldere stappen, snel en makkelijk leert knopen en dragen. Jouw wensen staan voorop, zodat je na het draagconsult met plezier, comfortabel en met een zeker gevoel je kindje kunt dragen.

Voor wie
Een draagconsult is bedoeld voor (groot)ouders en verzorgers. Je baby of kindje mag gewoon bij het consult aanwezig zijn, zodat je ook met je kindje kunt oefenen. Het is wel fijn, maar niet noodzakelijk, als iemand tijdens het consult de zorg voor het kindje op zich kan nemen, zodat jij je kunt concentreren op het aanleren van het dragen.

Faciliteiten
Het consult vindt bij voorkeur plaats in de praktijk van Aidulac. Alle faciliteiten en materialen noodzakelijk voor effectief leren dragen zijn hier aanwezig. Denk hierbij aan verschillende soorten draagdoeken en draagzakken, diverse draagpoppen, een spiegelwand en voldoende oefenruimte. Speciaal voor het oefenen van rugdragen zijn er ook extra grote draagpoppen aanwezig. Na afloop van het consult kun je een draagdoek of draagzak kopen, of tegen een kleine vergoeding een draagdoek of draagzak lenen.

Kosten
Een draagconsult in de praktijk in Delft kost € 40 per uur, per 15 minuten extra zijn de kosten € 10.
Wil je het draagconsult toch liever bij jou thuis? Houd dan rekening met bijkomende reis- en parkeerkosten plus een toeslag van € 25.

Didymos Prima Aurora geweven draagdoek
De Didymos Prima Aurora geweven draagdoek heeft de bekende Didymos kwaliteit. De Prima modellen zijn geweven op een dobby weefgetouw. Het weefsel is gerelateerd aan jacquard. Het resultaat is een draagdoek met fijne geometrische patronen, waarbij één zijde het negatief is van de andere kant. Prima stoffen zijn zeer zacht en pluizig, rekbaar diagonaal met goede grip.Ervaar de zachtheid van deze bijzondere en mooie draagdoek.gemaakt van 100% organisch katoen.Gewicht van de gebruikte stof: ongeveer 210 g/m2. De kettingdraad (in de lengte) is in een lichte crème kleur, de inslagdraden (in de breedte) zijn beige, felroze, turquoise en donkergrijs in een rustig kleurverloop. Deze 4,70 m lange Didymos draagdoek heeft diagonale rek, maar rekt niet in de lengte of breedte.Met een lange geweven draagdoek kun je ergonomisch dragen. De draagdoek vormt zich naar je lichaam en biedt optimale ondersteuning van het lichaam van je kindje. Ook grotere baby’s en kinderen kunnen voor een langere tijd comfortabel gedragen worden met deze draagdoek. De randen van de draagdoek zijn geweven in een contrasterende kleur, zodat ze gemakkelijker te vinden zijn bij het knopen. Het midden van de draagdoek is gemarkeerd met een label, waardoor het midden vinden aanzienlijk eenvoudiger is.De uiteinden van de draagdoek zijn schuin afgewerkt, hierdoor is het knopen en afwerken van de knoop makkelijker.De draagdoek is gemaakt 100% hoogwaardig biologisch katoen, gifvrij en zonder zware metalen gekleurd. Alle Didymos draagdoeken worden geleverd met een mooie en eenvoudig te begrijpen handleiding met veel duidelijke foto’s.

€ 115,00*

Ergobaby Draagzak Embrace Burgundy
Ben je op zoek naar het comfort en de zachtheid van een draagdoek, met het gebruiksgemak van een draagzak? Dan is de Ergobaby Embrace de perfecte draagzak voor jou. Speciaal ontwikkeld voor pasgeboren baby’s en bruikbaar voor baby’s tot 11 kilo.Je gebruikt de Embrace de eerste maanden na de geboorte, om je kleintje comfortabel en ergonomisch bij je te dragen. Je kindje dragen kan in 2 posities op de buik: met gezichtje naar binnen en gezichtje naar buiten als het nekje sterk genoeg is.Deze draagzak is zeer gebruiksvriendelijk, geen ingewikkelde knopen.Comfortabel voor jou door de ondersteunende heupband en de spreidbare schouderbanden van zachte stof.Algemene specificaties: 2 ergonomische draagposities op de buik Rugpand verstelbaar en bruikbaar vanaf de geboorte (3,2 kilo) tot 11 kilo Ideaal compromis tussen een draagdoek en draagzak (gekruiste schouderbanden) Ondersteunt je baby in de ergonomische M-positie Zeer comfortabele, super zachte stretchstof (79% polyester, 17% rayon, 4% elasthan)

€ 79,00*