Alles voor dragen en borstvoeding!

   

Draagdoek Facts

Draagdoek merken en fabrikanten

Merken
Er zijn veel verschillende merken en fabrikanten van draagdoeken en draagzakken ieder met hun eigen uitgangspunten en kenmerken. Om je wegwijs te maken volgt hier per draagdoek merk een korte beschrijving. Je vind al deze draagdoeken en draagdoekmerken in onze winkel en in de webshop.

Hoppediz
De draagdoeken van Hoppediz (Duitsland) zijn ontwikkeld door Annet Schröder vanuit de behoefte aan een goede draagdoek voor een aantrekkelijke prijs. De draagdoeken zijn stevig, draagkrachtig en makkelijk te gebruiken omdat er een duidelijke fotohandleiding bij geleverd wordt.

Populair is de dunnere zomerversie van de geweven draagdoek, de Hoppediz ‘das leichte’ variant. Deze doeken zijn geweven met dunnere draden waardoor de stof dunner uitvalt. Fijn voor in de zomer of als je het snel warm hebt. Een dunne draagdoek vraagt wel om iets nauwkeuriger knopen.

Lees meer

Gewicht van de draagdoek

Het gewicht van een draagdoek (in g/m²) geeft je een idee van hoe dik een draagdoek is. Dit draagdoek gewicht reken je als volgt uit: het totale gewicht van de draagdoek (in gram) gedeeld door de oppervlakte van de draagdoek (lengte x breedte in meters).

De dikte van de draagdoek bepaalt hoe een draagdoek aanvoelt, knoopt en zich in gebruik houdt. Daarbij speelt ook het voor de vezels gebruikte materiaal een rol.

Gewicht (g/m²) Dikte Voorbeeld
180 Heel dun Hoppediz das leichte
Hoppediz Chicago
ByKay Denim
180-220 Dun Hoppediz geweven en jacquard, Didymos
220-260 Medium Hoppediz jacquard
LennyLamb, Didymos
260-300 Dik LennyLamb
>300 Zeer dik -

Bron: http://wovenwrapsdatabase.com/weight.php

Draagdoek maattabel

Maatvoering draagdoeken
De lengte van een draagdoek wordt in cijfers of in meters aangegeven:
Maat 2: 2,60 meter
Maat 3: 3,20 meter
Maat 4: 3,60 meter
Maat 5: 4,20 meter
Maat 6: 4,60 meter (meest gebruikte lengte)
Maat 7: 5,20 meter

Per merk zijn er verschillen in breedte van de draagdoek en hoe (schuin) de punten zijn afgewerkt. In het algemeen vallen de Hoppediz draagdoeken lang en ruim.
Afhankelijk van je postuur of knoopmethode die je wilt gebruiken heb je een andere lengte nodig dan de standaard maat 6 of 4,60 m lange draagdoek.
Tot maat 36 kun je een maat 5 gebruiken, tot maat 44-46 een maat 6, boven maat 46 is het prettiger om een maat 7 te gebruiken.
Als je partner langer is maar niet breder kun je meestal dezelfde draagdoek gebruiken.
[Maattabel]
Bron: Didymos

Draagdoekstof

Textiel
Textiel betekent letterlijk ‘al wat geweven is’. Draagdoekstof is geen gewoon textiel, het wordt op een speciale manier geweven. Draagdoekstof krijgt door het weven speciale eigenschappen die voor dragen en knopen essentieel zijn.

Per merk en type geweven draagdoek zijn er verschillen in dikte van de gebruikte draden en dichtheid van het weefwerk. Een draagdoek van dikkere stof kan als "draagkrachtiger" worden ervaren. Draagkracht is de mate waarin een draagdoek(stof) geschikt is voor het dragen van grotere kindjes.

De draden van draagdoekstof zijn geverfd (met milieu- en kindvriendelijke kleurstoffen) voordat ze verder tot textiel worden verwerkt. Hierdoor zijn draagdoekstoffen meer kleurvast dan stoffen die pas na verwerking tot textiel worden geverfd.

Lees meer

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2