Alles voor dragen en borstvoeding!

   

Draagdoek Facts

Draagdoek merken en fabrikanten

Merken
Er zijn veel verschillende merken en fabrikanten van draagdoeken en draagzakken ieder met hun eigen uitgangspunten en kenmerken. Om je wegwijs te maken volgt hier per draagdoek merk een korte beschrijving. Je vind al deze draagdoeken en draagdoekmerken in onze winkel en in de webshop.

Hoppediz
De draagdoeken van Hoppediz (Duitsland) zijn ontwikkeld door Annet Schröder vanuit de behoefte aan een goede draagdoek voor een aantrekkelijke prijs. De draagdoeken zijn stevig, draagkrachtig en makkelijk te gebruiken omdat er een duidelijke fotohandleiding bij geleverd wordt.

Populair is de dunnere zomerversie van de geweven draagdoek, de Hoppediz ‘das leichte’ variant. Deze doeken zijn geweven met dunnere draden waardoor de stof dunner uitvalt. Fijn voor in de zomer of als je het snel warm hebt. Een dunne draagdoek vraagt wel om iets nauwkeuriger knopen.

De Hoppediz Jacquard geweven draagdoeken zijn prachtig qua kleuren en design, zijn soepel en prettig om mee te dragen.

Andere ergonomische (voorgevormde) dragers van Hoppediz zijn de Hop-Tye en de Bondolino, hiermee heb je het voordeel van dragen met een geweven draagdoek gecombineerd met het gemak van een voorgevormde draagzak.

Didymos
Didymos (Duitsland) komt van 'didymus' uit het oud-Grieks, wat tweeling betekent. In 1971 werd Erika Hoffmann opnieuw moeder, nu van een tweeling. Vanuit haar behoefte om haar kinderen bij zich te dragen is het bedrijf ontstaan. Nieuwe en veilige stoffen, motieven en manieren van dragen zijn ontwikkeld in de loop van de tijd. Bij Didymos staan kinderen altijd centraal. Daarom staat Didymos voor kwaliteit, veiligheid, milieuvriendelijk, sterk, mooi en exclusief.

LennyLamb
De fabrikant LennyLamb Company (Polen) is een familiebedrijf, het initiatief van mensen die gefascineerd zijn door het dragen van kinderen.
Het design van de draagdoeken is uniek en opvallend, de gebruikte kleuren zijn prachtig.
Daarnaast varieert LennyLamb met de dikte en samenstelling van de gebruikte stof, waardoor er voor ieder draagbehoefte (jonge baby tot groter kindje) een passende draagdoek te vinden is.

ByKay
Kay Poelen, moeder van vier kinderen, is het creatieve brein achter ByKay (Nederland). De zoektocht naar mooie en hippe draagdoeken heeft haar doen besluiten om er zelf mee aan de slag te gaan.
ByKay heeft fijne rekbare (tricot) draagdoeken, ideaal om mee te starten na de bevalling. De Denim geweven draagdoek is stoer, dun en prettig in gebruik. De mei tai van ByKay is gemaakt van de Denim draagdoekstof.

Ergobaby
Ergobaby (USA) is ontstaan vanuit de behoefte om draaggemak te combineren met draagcomfort. Het oorspronkelijke ontwerp komt van Karin Frost. Karin heeft met haar achtergrond in design en draagervaring gewerkt aan een draagzak waarbij comfort en ergonomie voorop staan.
Naast draagzakken heeft Ergobaby een fantastische rekbare draagdoek, de Wrap.

Meer weten?
Wil je meer weten over draagdoeken, draagzakken en het dragen van kinderen? Maak een afspraak en komt langs bij Aidulac, of bestel direct in de webshop.

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2