Alles voor dragen en borstvoeding!

   

Draagconsulten

Draagconsult

Leren dragen in een doek tijdens een draagdoekconsult.Zou je je kindje bij je willen dragen maar weet je niet hoe? Wil je ervaren hoe verschillende soorten draagdoeken of draagzakken bij jou en je kindje passen? Heb je een draagdoek of draagzak, maar weet je niet goed hoe deze kan gebruiken? Hou je van wandelen en vind je een kinderwagen onhandig? Je kindje veilig en comfortabel dragen is voor iedereen mogelijk. Hieronder lees je hoe het draagconsult jou verder helpt.
Wil je meer weten over het draagconsult en direct een afspraak maken? Aarzel niet, neem contact met ons op.

Inhoud consult
Ik, Annette Luime, ben gecertificeerd draagconsulent (en lactatiekundige). Ik luister naar jouw wensen en verwachtingen. Ik vraag naar je ervaring, kijk naar je mogelijkheden en onderzoek je draagwensen. Je krijgt uitleg over de verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen, passend bij de leeftijd van je kindje en je fysieke mogelijkheden. Jouw wensen en mogelijkheden bepalen de inhoud van het draagconsult.
Ik heb ervaring met dragen van een tweeling of twee kinderen van verschillende leeftijd, te vroeg geboren baby's en dragen bij bijzondere omstandigheden zoals ziekte van het kindje. Ook ben ik bekend met begeleiding bij fysieke beperkingen bij de ouders zoals rug- en bekkenproblematiek of andere fysieke beperkingen.

Resultaat
Ik leer je de basis van jouw gewenste draag- en knooptechniek. Veilig gebruik van een draagdoek of draagzak is hierbij een vast onderdeel. Oefenen begint met, stap voor stap, het dragen voor doen met een levensechte draagpop. Daarna oefen je samen met mij waarbij ik iedere stap duidelijk zal uitleggen. Ieder met een draagpop, net zolang tot jij je zeker genoeg voelt om je eigen kindje te dragen. Je zult ervaren dat je in deze heldere stappen, snel en makkelijk leert knopen en dragen. Jouw wensen staan voorop, zodat je na het draagconsult met plezier, comfortabel en met een zeker gevoel je kindje kunt dragen.

Voor wie
Een draagconsult is bedoeld voor (groot)ouders en verzorgers. Je baby of kindje mag gewoon bij het consult aanwezig zijn zodat je ook met je kindje kunt oefenen. Het is wel fijn, maar niet noodzakelijk, als iemand tijdens het consult de zorg voor het kindje op zich kan nemen, zodat jij je kunt concentreren op het aanleren van het dragen.

Faciliteiten
Het consult vindt bij voorkeur plaats in de praktijk van Aidulac. Alle faciliteiten en materialen noodzakelijk voor effectief leren dragen zijn hier aanwezig. Denk hierbij aan verschillende soorten draagdoeken en draagzakken, diverse draagpoppen, een spiegelwand en voldoende oefenruimte. Speciaal voor het oefenen van rugdragen zijn er ook extra grote draagpoppen aanwezig. Na afloop van het consult kun je een draagdoek of draagzak kopen, of tegen een kleine vergoeding een draagdoek of draagzak lenen.

Kosten
Een draagconsult in de praktijk in Delft kost € 40 per uur, per 15 minuten extra zijn de kosten € 10.
Wil je het draagconsult toch liever bij jou thuis? Houd dan rekening met bijkomende reis- en parkeerkosten plus een toeslag van € 25.

Afspraak maken
Wil je meer weten over het draagconsult of direct een afspraak maken? Aarzel niet, neem contact met ons op.

De draagconsulent

Draagconsultent Annette Drop van Aidulac.Ik, Annette Luime, ben draagconsulent (en lactatiekundige IBCLC). Ik heb mijn eigen kinderen intensief gedragen in een draagdoek. Vervolgens ben ik speciaal opgeleid om ouders te begeleiden bij het dragen van hun kindje.

In mijn voorgaande beroepen heeft ik uitgebreide medische kennis en didactische vaardigheden opgedaan.
Ik ben Die Trageschule gecertificeerd draagconsulent (het hoogste niveau draagconsulent).

De basisopleiding voor draagconsulent deed ik in 2011 bij Trageschule Benelux. Deze opleiding werd gegeven door Carmen Rotterdam-Kluxen, trainer van de Trageschule Dresden.

De vervolgopleiding tot draagconsulent 2 heb ik gevolgd bij het Instituut voor Hechting en de gevorderde opleiding tot draagconsulent bij Trageschule Nederland. De vervolgopleiding draagconsultent 3 (het hoogst mogelijke draagdoekconsulent nivo) is afgerond in 2015 onder leiding van Ulrike Hower van Trageschule Dresden.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Draagdoekconsulenten. De Vereniging van Draagdoekconsulenten verplicht aangesloten consulenten tot aantoonbare voortdurende bijscholing op draagtechniek en vaardigheden door middel van scholingsdagen en intervisie. Het lidmaatschap van de vereniging is een kwaliteitswaarborg voor de klant.

Voorzieningen en mogelijkheden

Winkel en oefenruimteTijdens je draagconsult of draagdoekworkshop zul je optimaal leren doordat ik over een voldoende oefenruimte met spiegelwand, verschillende soorten draagdoeken en draagzakken en een reeks draagpoppen van diverse afmetingen beschik. Zo zijn er extra grote draagpoppen voor het oefenen van rugdragen met een groter kindje en extra kleine poppen voor als je nog zwanger bent.

Draagdoek kopen
Natuurlijk kun je bij Aidulac direct na je consult of workshop een nieuwe draagdoek of draagzak proberen en kopen.
Je krijgt dan bij je nieuwe draagdoek duidelijke uitleg zodat je gelijk je kindje kunt gaan dragen. Ook kun je een drager of draagdoek later via de webshop kopen. Lees meer over de winkel of maak een afspraak voor een bezoek aan de winkel. Direct een draagdoek of draagzak kopen.

Draagdoek lenen
Wil je eerst proberen of een draagdoek of draagzak bij je past? Je kunt tegen een aantrekkelijk tarief verschillende soorten draagdoeken en draagzakken lenen. Lees meer over het lenen van een draagdoek of draagzak.

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2