Alles voor dragen en borstvoeding!

   

Referenties

Mariëlle

Omdat ik goed voorbereid wilde zijn op het geven van borstvoeding, heb ik een cursus gevolgd bij Annette. Deze was zeer informatief en interessant, en ik begon met goede moed aan de borstvoeding toen mijn zoontje Lucas geboren was. Helaas was het niet zo makkelijk allemaal; de melkproductie kwam eerst niet goed op gang, en toen ik uiteindelijk wel melk ging produceren kreeg ik erge last van stuwing maar kwam de melk er niet goed uit, en bovendien Lucas pakte mijn borst niet goed waardoor ik de eerste weken heb moeten kolven. Dit was iets waar ik van te voren niet van was uitgegaan, maar ik wilde doorgaan met borstvoeding geven, en bleef de hoop houden dat het wellicht ooit nog zou lukken dat Lucas wel direct zou drinken, dus ik ben flink aan het kolven geslagen. Aan het begin wel zo'n 8 keer per etmaal. In deze tijd ben ik met mailcontact begonnen met Annete; ik vroeg haar werkelijk van alles en nog wat, van hoe vaak ik zou moeten kolven tot hoe ik alles moest schoonmaken, van hoe ik mijn productie kon opkrikken tot hoe ik mijn tepelkloven kon verzorgen... Op alles gaf ze altijd snel, uitvoerig en geduldig antwoord.

Ik heb dus de eerste 6 tot 8 weken eigenlijk fulltime gekold, omdat het aanleggen te pijnlijk was. Ik had erge last van tepelkloven en had nmiddels ook een borstontsteking gehad. Toch wilde ik het bijltje er nog niet helemaal bij neerleggen, en wilde ik weer gaan proberen Lucas aan te leggen. Ik besloot Annette weer om advies te vragen. We hebben telefonisch contact gehad en ze is daarna ook een paar keer bij me geweest en heeft me uitgebreid geholpen. Ze heeft gekeken hoe ik voedde en me andere houdingen laten zien waardoor het voeden beter kon gaan. Zij heeft me ook vooral veel steun gegeven en, mede dankzij haar, heb ik het doorzettingsvermogen gehad om eerst 1, dan 2, en zo steeds meer voedingen direct aan de borst aan Lucas te geven. Het was zwaar, maar het was waar wat Annette zei: de pijn werd minder en minder. Toen Lucas 2 maanden was gaf ik 4 voedingen per etmaal direct aan de borst, en met 3 maanden kolfde ik alleen nog maar 's morgens, omdat ik dan veel melk had. Wat genoot ik ervan als Lucas bij me lag te drinken en wat was ik trots!! Een heerlijk gevoel.

Bedankt Annette voor je deskundige adviezen maar bovenal voor je steun en luisterend oor!

Liefs Mariëlle.

Diverse reacties

Diana: Wow, ik voel me zo opgelucht! Ik worstelde zo met de vraag hoe ik kan stoppen met borstvoeding zonder mijn meisje van 2.5 jaar daarmee te ‘schaden’. Drie keer per dag moet in ieder geval één keer gaan worden. Het voeden is nu deels gekoppeld aan slaap waardoor ze 's middags niet zonder mij kan slapen en 's avonds haar vader haar ook niet naar bed kan brengen. Ik belde Aidulac ook al wist ik dat dit geen lactatie vraag is (Maar ja waar ga je heen met een vraag als deze?) en ik kreeg zoveel steun en wijsheid mee. Wat heerlijk dat iemand die me niet kent me toch zo kan helpen en er zoveel herkenning is. Ik voel me gesterkt door jouw aandacht, rust, advies en praktische tips! Ik geloof nu dat het wel goed komt.

Margreet: Ik ben erg blij met de bondolino. Door de stof zit hij veel beter dan in mijn oude drager. En K vindt het heerlijk. Hij valt er zelfs bij in slaap. Dus voor mij echt een super ding.
Ik had hem ook net op tijd. K is 2 dagen ziek geweest en alleen maar in de Bondolino gezeten, wat een uitkomst.
Ik wil jou in elk geval heel hartelijk bedanken voor je geduld en tijd. Ik zal je zeker bij anderen aanbevelen.

Anne: Iets meer dan een jaar geleden heb je me geholpen met het opstarten van de borstvoeding bij D. Dankzij jouw advies en het knippen van D's lipbandje is het gelukt.
Inmiddels is D 13 maanden en drinkt/slaapt ze nog altijd graag aan de borst. En kijk een wat een mooi hapje (foto)! #trots

Margo: We hebben enorm genoten van het draagconsult en je advies.

Erika: Even een snel berichtje. Mede dankzij jouw hulp hebben de kleine meid en ik de WHO norm "gehaald"!
Twee jaar aan de borst, geweldig toch?!
En we gaan vrolijk door hoor
Nogmaals enorm bedankt voor je adviezen in de kraamweek!

MS: Het is alweer een tijdje geleden dat je mij en A zo goed geholpen hebt met het opstarten van de borstvoeding. A is nu ruim 7 maanden en ze is een heel vrolijk meisje.
De borstvoeding gaat heel erg goed. Ik vind het zo fijn om te doen. Kolven op mijn werk gaat ook prima. Toen A niet uit het flesje kon drinken heb ik je weer gebeld. Al je tips hebben we opgevolgd maar niets hielp. Op de eerste dag bij de opvang is ze toch ineens uit de fles gaan drinken. Best grappig eigenlijk.
Ik wil nog lekker lang met borstvoeding doorgaan!

SK:  Ben vorige week donderdag bij je geweest met O voor een draagconsult en we zijn sindsdien lekker aan het dragen geslagen, merk dat het dragen nu lekkerder gaat en het knopen gaat steeds soepeler ook, nog bedankt!

DT: Vind het echt fijn dat je me zulke goede adviezen geeft. Dank je wel daarvoor. Ben blij dat ik je heb gevonden.

DB: Het is inmiddels al weer bijna 5 maanden geleden dat je bij ons was voor advies bij de borstvoeding. Ik geef nog 6 keer per dag de borst (zonder tepelhoedje!) en voor het slapen een fles. Dankjewel voor al je hulp en adviezen. Je hebt ons goed geholpen.

RH: Wij vonden het draagconsult echt superleuk, mijn ouders hebben het er nog steeds over. Nogmaals dank en ook voor de handige instructies!

KK: T heeft heerlijk geslapen in de draagdoek! Morgen doen we het weer! Heb in middag wel nog n x geoefend. Verder heb ik hem heel dag bij me gehouden dus ik ben benieuwd hoe de nacht gaat.
De speen wil hij soms maar gooit hem er ook vaak uit.  Dat is dus helaas niet de oplossing.
De luie houding (biological nurturing) werkt wel voor mij een T! De rechter kant ben ik nog op zoek naar de juiste houding, we gaan het testen!
Ik ga aan de slag met je tips! Nogmaals bedankt voor je komst vandaag, ik vond het erg fijn en heb er nu al wat aan gehad!

CK: De borstvoeding loopt heel goed nu, A begint mooie bolle wangetjes te krijgen en lijkt goed te groeien. Bij het laatste bezoek van de verloskundige, vorige week, zat ze al boven het geboortegewicht.

VB: Het gaat hartstikke goed, zowel met de draagdoek als met de kolf.
N ligt op dit moment heerlijk tegen me aan te snurken in de doek. Ik probeer (bijna) elke dag even een uurtje te oefenen. Gaat steeds beter met het wikkelen/knopen. Het is in ieder geval heerlijk om even 2 handen vrij te hebben en wat kleine dingen (zoals mailen ;-) ) te kunnen doen.
De Ardo kolf gaat ook prima. Ik kolf nu in principe elke dag 1 borst voor ongeveer 10 minuutjes (levert al gauw een productie van ca. 45-(bijna)70 cc). M heeft elke keer iets meer gegeven, maar het gaat er elke keer in als koek. De speen van Medela is echt heel fijn. Ben dus heel blij en tevreden en N volgens mij ook haha. We zijn heel blij en trots dat ze uit het flesje wil drinken.

EN: Mede dankzij jouw advies is de kleine baby die eerst niet zo goed groeide nu een dreumes van ruim 10kg!
We gaan gewoon lekker door met de borstvoeding, uiteraard :).

AC: Moeders hebben een netwerk nodig waarin ze elkaar steunen. Ik ben blij dat ik jou als expert ken.

CK: We waren erg blij dat je gelijk 's avonds al langs kon komen. Je hebt naar ons geluisterd, verschillende opties besproken en ons zelfvertrouwen terug gegeven.

RD: Dankjewel voor je hulp en consult! Doorgaan met borstvoeding valt me te zwaar. Daarom ook bedankt voor het gesprek aan de telefoon. Ik had vandaag wel weer even een moeilijk momentje, maar het doet me goed om te weten dat ik niet de enige ben die worstelt met schuldgevoelens.

JB: Wat heb je mijn zus fijn en goed geholpen. En mijn vriendin waar je ook geweest bent geeft nu alweer 6 maanden borstvoeding!

GK: Bedankt voor het prettige draagconsult, ook mijn partner kijkt ernaar uit om zijn kindje te dragen!

FK: Harstikke bedankt voor je consult en mail. Erg fijn zo al die aandachtspunten even op een rij en de  internet links.
We vonden het erg prettig dat je bent lang geweest met alle uitleg en tips, kunnen er echt iets mee :-).

FG: Ik heb maar van één ding spijt. Dat is dat ik je niet eerder gebeld heb voor een consult. Dankjewel voor je tips en support!

VB: Zo fijn dat je op zaterdagavond gelijk terugbelde. Als beginnende ouders zijn we daar erg mee geholpen. Het consult was prettig. De dingen die we goed deden kon je bevestigen. Wat minder goed ging, daar had je handige tips en aanwijzingen voor.

MB: Annette, bedankt voor je mooie site! Dankzij de tips bij flesweigeren, drinkt ons zoontje (12 weken nu, krijgt alleen borstvoeding) weer uit de fles! Makkelijk als hij straks naar de oppas gaat.

AP: Mijn kloofjes zijn genezen, geen bloed meer, geen pijn enz. Heerlijk!
Nogmaals bedankt voor je advies. (Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, ha, ha.)

FH: Het gaat nu heel goed hier! Dankzij jouw consult zijn we van kolven en de fles geven naar borstvoeding met tepelhoedje gegaan. Nu lukt het om links altijd zonder tepelhoedje te voeden en rechts wordt aan gewerkt. Nogmaals bedankt voor je hulp!

AS: Ik was zo blij met je draagconsult. Het is allemaal spannend geweest in mijn zwangerschap en na de bevalling. Ik werd depressief en kon niet meer genieten van mijn kindje. Het dragen van mijn zoontje in de draagdoek heeft geholpen om toch een band te krijgen met hem. We zijn nu heel gelukkig samen!

Verloskundige: Ik stuur mijn cliënten graag aan je door. Ze kunnen je altijd bellen voor advies. Een consult kost geld, maar jouw hulp is zoveel meer waard dan ouders er voor betalen.

SB: Nog bedankt voor het consult en de uitgebreide mail! Tot nu toe gaat het erg goed en kan ik jouw tips goed gebruiken en toepassen! De afgelopen nachten heeft D erg goed geslapen, nu heeft hij maandag wel zijn vaccinaties gehad waar hij wat slaperig van is, dus of het helemaal een reeel beeld is weet ik niet, maar feit is wel dat hij door die wisselvoedingen meer uitgeput aan de nacht begint!
Afkolven voor een voorraadje werkt prima. Geeft mij rust om het maar 1x per dag te doen en ik heb genoeg tijd om voldoende voorraad op te bouwen voor als ik weer ga werken.
Positieve berichten dus!
Mocht ik nog ergens tegen aan lopen of vragen hebben, dan zal ik je mailen.

MJ: Dank je wel voor je advies en dat je er zo ongepland de tijd voor maakte. Het was fijn dat het kon.

AB: Het is al weer een hele tijd geleden dat ik iets van me liet horen. In de tussentijd is er veel gebeurd. Ondanks alles heb ik 8,5 maand borstvoeding kunnen geven! Toen was het bij mij echt op, dus moest ik ermee stoppen. Ik ben erg blij dat ik het toch zo lang heb volgehouden.
Nu ben ik weer in verwachting! Ik wil weer borstvoeding gaan geven, dus mochten er problemen zijn, dan neem ik weer contact met je op.

W: Nog bedankt voor je goede begeleiding bij het op gang brengen van de borstvoeding bij S. Na 8 weken weigerde ze de bijvoeding en had ik genoeg voeding. De voedingen lopen nu soepel en we genieten er allebei erg van.

JS: Wat heb ik veel aan je hulp gehad dit jaar! Te beginnen met de grote dosis zelfvertrouwen! Maar ook met heel wat praktische en nuttige tips. In iedere fase dit jaar, met steeds weer verrassingen en uitdagingen, kon ik op je rekenen en daar ben ik je ontzettend dankbaar voor. Ik ben blij dat borstvoeding geven zo goed en ontspannen is gegaan. Enorm waardevol. Ons kindje is nu 1 jaar geworden en we genieten nog iedere ochtend en avond van een voeding samen.

TK: Bedankt voor je hulp. Na het consult ben ik ziek geworden, waardoor borstvoeding erg is terug gelopen. Het voeden aan de borst heb ik opgegeven en ik kolf nog wel een paar keer per dag. Bij een volgend kindje zal ik zeker niet meer zo lang wachten met het inschakelen van een lactatiekundige.

EH: Fijn dat je zo snel kon komen, nog wel in het weekend. Borstvoeding gaat een stuk beter nu en dankzij jouw draagdoekuitleg kan ik weer lekker buiten wandelen.

MS: Heb na 3 weken weigeren (hij had keelontsteking) mijn dreumes weer aan de borst dankzij jouw hulp. Na een paar keer is hij nu weer volledig aan de borst! Mijn dank is groot!

SV: Ik zou nog even laten weten hoe het knopen is gegaan na je uitleg afgelopen dinsdag.
Thuis ben ik direct gaan knopen en tot mijn verbazing kon ik heerlijk een broodje eten ondanks hij reactie vertoonde van een bezoek aan de ostheopaat. De doek zat direct zo veel beter dan voorheen.
Gisteren heeft mijn man hem om gehad en heb ik zelf van allerei dingen kunnen doen terwijl zij heerlijk lag te slapen.
Bij elke keer knopen gaat het steeds weer beter, vandaag zat hij super. Ben super enthousiast geworden en ga zo de ByKay Denim uitproberen.
Dank je, zonder jou uitleg was het waarschijnlijk een verloren zaak geweest.

Z: Ik wil je bedanken voor je snelle reactie op mijn medijnen vraag. Ik vond het heel fijn dat ik nu zeker wist hoe het zat met de medicijnen, halfwaardetijd etc.

KA: Wat fijn dat je op zondag wilde langs komen. Door jouw bezoek en handige tips gaat het nu goed met borstvoeding. Ik hoef niet meer te kolven en bijvoeding te geven.

GH: Dankjewel voor je fijne begeleiding bij het opstarten met borstvoeding bij onze dochter. Het was niet makkelijk en het kostte best wat moeite om alles in orde te krijgen. Ik kon je altijd even bellen of sms-en met een vraag. Het idee dat ik je hulp achter de hand had op moeilijke dagen gaf me veel zelfvertrouwen.

ET: Bedankt dat je op zondagavond (!) wilde komen. Zo snel, ik wist ook niet wat ik nog kon proberen. Met jouw hulp is mijn dochter aan de borst gegaan. Helaas moest ik nog wel blijven nakolven omdat mijn productie niet op gang kwam. Dat werd zo zwaar dat ik uiteindelijk gekozen heb om borstvoeding af te bouwen. Hierbij heb je me goede tips en advies gegeven. Jammer dat het zo liep, aan jouw hulp lag het in ieder geval niet.

KI: Wat heerlijk dat je zo met me mee leeft, het doet me goed.

CN: Sinds afgelopen maandag waren we 4x daags gaan kolven en er bleek steeds niet meer dan 60cc uit beide borsten te komen. Het verminderde zelfs gedurende de week. Ik was er eerlijk gezegd een beetje klaar mee. Voor mijn gevoel alles geprobeerd maar L werd er niet gelukkiger van. Bedankt voor je tijd die je in ons gestoken hebt, helaas zijn we een andere weg in geslagen.

HK: Al met al gaat het de goede kant op. En we blijven proberen om hem zonder tepelhoedje te laten drinken, hoewe dit nu nog erg lastig is. Nog bedankt voor je uitgebreide mail, hier hebben we veel aan gehad.

ES: Annette heeft ons enorm geholpen omdat ik met een borstverkleining toch borstvoeding geef maar wel met wat experimenten en daar heeft ze mij goed mee geholpen. Nu is mijn dochtertje Nina donderdag 9 weken en zolang geef ik nu al borstvoeding!

M: Ik wil je nog even een berichtje sturen om te laten weten hoe het met ons is gegaan. Na de tweede borstonsteking ben ik gaan afbouwen en na een paar weken (toen ik nog op twee keer kolven zat) liep mijn voeding eigenlijk vanzelf terug naar nul. A is makkelijk over gestapt naar de fles. Hij groeit nog steeds fantastisch! Van al je tips heb ik het meest gehad aan de tip van het voelen aan mijn borsten. Ik denk zelfs dat ik daar een derde borstontsteking mee heb weten te verhinderen. Nogmaals bedankt voor je advies en hulp, ik zal je zeker waar nodig aanbevelen bij mijn vriendinnen!

SA: Dankjewel voor je hulp! Het gaat met ons goed is nu. Idd wat rustiger en F is een lief tevreden vrolijk meisje. Ze drinkt en groeit goed.

BM: Met heel veel dank aan @Aidulacpuntnl dat ik even mocht bellen, ik mag gewoon blijven voeden!!!! #borstvoeding #blij #springtgatindelucht

LS: Het is langzaamaan steeds beter gegaan. Ik geef inmiddels alleen borstvoeding zonder bij te hoeven voeden :-). Bedankt voor je hulp!

H: Dankbaar dat ik met jouw hulp heb doorgezet. We hebben het weer zeer gezellig tijdens het voeden!

R: Annette, hier gaat het inmiddels (kleine 2 weken) echt beter. Ik geef nog steeds borstvoeding. Volledig, met zoveel trots en plezier. Ben je zo dankbaar voor je hulp!

L: Dankjewel voor de snelle service en advies. Dankzij de Rite Aid hydrogels en jouw tips kon ik heel snel weer pijnloos en met plezier voeden!

A: Wat geweldig dat je me zo goed hebt geholpen. Met jouw hulp, geduld en begeleiding is het toch gelukt: mijn baby aan de borst.

H: Ik dacht dat je het wel leuk vond om te weten. Vandaag E weer laten wegen. Hij is goed gegroeid. Vannacht heeft hij lekker doorgeslapen. Ik voed nog steeds met tepelhoedje, maar volgens mij gaat het zo (verder) wel goed...

R: Ik ben weer begonnen met werken, het afkolven gaat super .M'n dochtertje krijgt nog steeds volledig borstvoeding. Wat ben ik blij dat ik toen (met jouw steun) heb doorgezet. Ik geniet er nog steeds elke dag van. En dochterlief ook!

JG: Als bijna-wanhopige moeder van een baby met spruw en onrustig drinkgedrag twitterde ik naar je in de hoop op een bericht terug. En dat kwam, meteen! Bijna ongelofelijk voor iemand die zo druk is. Heel erg bedankt dat je tijd wilde vrijmaken om ons te helpen met werkende tips ten behoeve van op afstand goed ingeschatte problematiek. Deskundig, vriendelijk en zo snel, daar is de wanhoop zo mee gevlogen. Dank je!!!

N: Via deze weg wil ik je hardstikke bedanken voor de hulp die ik van je krijg bij de voedingsproblemen van mijn zoontje. Het is echt een vreselijke periode (geweest) die hopelijk nu een beetje beter gaat worden.
Het is jammer dat goede hulp soms zo moeilijk lijkt te vinden, en vaak krijg ik de standaard antwoorden als feedback. Aanlegtechniek, borstcompressie en wisselen van de borst etc etc, uiteraard heb ik dat allemaal al toegepast en ik heb al eerder hulp gehad van een lactatiekundige.
Als je dit 5,5 maand hebt doorgemaakt ga je echt wel zoeken naar andere oplossingen ;) . Daarom dank ik je ook echt voor je hulp!

AT: Wil wel zeggen dat ik jouw begeleiding en tips en de rustige laagdrempelige wijze waarop je die gaf als zeer prettig heb ervaren.

WR: Ik wil u heel erg bedanken voor de advies en info. die u mij tot nu toe gegeven heeft. U heeft mij altijd goed geholpen, en daar ben ik u heel erg dankbaar voor!

IH: Ik vond je begeleiding heel fijn en had het gevoel dat je veel mogelijkheden hebt aangedragen en weet waar je hebt over hebt. Wat we zeker hebben gewaardeerd is dat je ons de ruimte gaf om zelf keuzes te maken. Je kwam niet heel belerend of zwart-wit over en toonde begrip voor onze vermoeidheid en twijfel, erg fijn! Dus dankjewel voor alle tips!

MB: Goed nieuws! Ik kolf nu genoeg af en de meeste dagen hoeft hij geen flesvoeding erbij te krijgen! Het komt echt mede door jouw adviezen dat ik hiermee door ben blijven gaan.

A: Ik wil je hartelijk bedanken voor al je hulp en adviezen. Het heeft me goed geholpen. Dank!

TG: L and I are doing fine, everything is going great now with the breastfeeding. On Wednesday she had 3.84, 30 grams more than her birth weight, so I was totally relaxed with the breastfeeding. I have now more than enough milk. Last evening i even had to pump, because she couldn't drink it all.
Thank you very much once more for your help and support!

M: Na het knippen van het tongriempje bleek E een week later bij het wegen 450 gram te zijn gegroeid, ten opzichte van de weging 11 dagen ervoor. Terwijl hij in de periodes ervoor maar heel weinig aankwam.
Het bleek dus zeer effectief. In de week daarna is hij weer 250 gram aangekomen dus het gaat hartstikke goed. Ik voel nu ook echt tijdens het drinken zijn tong meer om mijn tepel heen gaan, dat kon hij eerst niet.
E heeft wel nog steeds de neiging om een te kleine hap te nemen, maar nu ik dit telkens corrigeer gaat dit ook steeds beter, de hap wordt langzaam maar zeker steeds groter.
De oefeningen die jij me opgaf heb ik niet kunnen uitvoeren, hij ging heel hard huilen telkens als ik deze probeerde te doen met hem. Maar het ziet er dus naar uit dat het toch goed gekomen is.
Mijn tepels zijn niet meer kapot, soms knijpt hij het nog te veel af en doet het na afloop van de voeding nog wel pijn als het bloed daar weer gaat stromen, maar ook dat is veel minder dan een paar weken geleden. Ik heb al weken niet meer gekolfd dus dat geeft wel aan dat het heel goed gaat.

S, moeder van F: De cursus borstvoeding is voor mij erg belangrijk geweest. Voor mijn eigen voorbereiding met name. Ik denk dat ik daardoor vertrouwen had in de borstvoeding. Ook was ik er meteen nadat F geboren was mee bezig. Ik had steeds het filmpje op het netvlies dat je ons had laten zien van de pasgeboren baby die de tepel van de moeder zoekt. Ik lette erg op de signalen van F en zorgde dat hij in de buurt van mijn tepel lag. Verder wist ik dat zijn maag heel klein was (de knikker), zodat ik me geen zorgen maakte dat ik geen melk had. Je ziet per slot van rekening in het begin niets uit je borst komen. Voor mij was het ook een heel prettig idee dat op het moment dat het niet zou lopen ik jou in zou kunnen schakelen. F heeft het natuurlijk ook heel goed gedaan, want sinds hij geboren is heeft hij iedere keer aan de borst gedronken. F komt enorm goed aan (ook een teken dat de voeding goed loopt!).

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Sorry ik heb een hele tijd niks meer van mezelf laten horen.
Ik weet niet wanneer ik voor het laatst gebeld heb, maar er is in de tussentijd een hoop gebeurd. Toen Anouk 5 maanden oud was, is mijn schoonmoeder geheel onverwachts overleden en kwam mijn schoonzusje van 19 tijdelijk bij ons wonen. Er zijn best veel spanningen geweest, maar ondanks alles heb ik Anouk 8,5 maand borstvoeding kunnen geven! Toen was het bij mij echt op, dus moest ik ermee stoppen. Ik ben erg blij dat ik het toch zo lang heb volgehouden.
Op het moment dat ik stopte, had ik net ontdekt dat ik weer in verwachting was! We waren hier erg blij mee. Inmiddels ben ik alweer 23 weken zwanger. We verwachten ons tweede kindje begin juni. Ik wil weer borstvoeding gaan geven, dus mochten er problemen zijn, dan neem ik weer contact met je op. Met Anouk gaat alles ook erg goed. Ze is lekker ondernemend. Het zal dus straks wel even lastig worden met het geven van borstvoeding en een kind van bijna 1,5 jaar oud, maar ik ga het gewoon weer proberen.

Referentie Danielle

Begin van de week heb ik je gebeld met een vraag over borstvoeding en medicijnen.
Mijn tweede kindje, inmiddels een bijna vijf maanden oude baby, kampt net als ikzelf met steeds terugkerende spruw. Na behandelen komen de klachten steeds weer terug.

Vorige week ontdekte ik voor de vierde maal spruw in haar mondje en zakte de moed me danig in de schoenen. Op zoek naar iets wat de spruw blijvend zou kunnen doen weghouden stuitte ik op het artikel van Dr. Jack Newman. Dit klonk goed, maar ik wilde graag advies van een arts of lactatiekundige of ik dit artikel inderdaad als goede en betrouwbare literatuur mocht beschouwen. Vervolgens heb ik jou gebeld en heb jij me achtergrondinformatie gegeven.

Met jouw informatie ben ik naar de huisarts gegaan om de behandeling van de spruw te bespreken. Mijn huisarts stond zeer open voor de informatie die ik al had ingewonnen en was bereid om hier met mij naar te kijken. Uiteindelijk kreeg ik echter geen recept mee. Ze gaf aan dat er weinig studies beschreven zijn van de effecten van medicatiegebruik bij moeders in hun borstvoedingstijd.

Inmiddels zijn de klachten weer weg, ik hoop voorgoed maar ben daarin natuurlijk wel een beetje sceptisch geworden. Super bedankt voor je tijd voor het telefoontje. Helaas is er (nog) niet echt eenduidigheid in de adviezen van verschillende professionals maar miscchien was ik toevallig een uitzonderingsgeval en is de info bij andere moeders wel eenduidig. Hoe dan ook, nogmaals bedankt en nou maar hopen dat ik nog een tijdje kan voeden zonder problemen.

Referentie Erika

Via Twitter kwam ik in contact met Annette (@aidulacpuntnl) en benaderde ik haar met een vraag over borstvoeding en medicatie.

Na een e-mail van mij met wat meer achtergrond informatie, kreeg ik al snel reactie met uitgebreide informatie over verschillende medicijnen en of deze veilig zijn te gebruiken met borstvoeding.

Dit was echt super, omdat het leek dat er erg weinig mogelijk was op basis van de lijst van Hale op borstvoeding.com en mijn medicijn intolerantie.

Nu weet ik dat er, als aanvulling op de classificatie van Hale, een toelichting is waardoor medicijnen die volgens de lijst alleen niet lijken te kunnen, toch veilig blijken zijn!

Met de informatie die ik van Annette kreeg kon ik goed voorbereid naar de huisarts om te overleggen welke medicatie ik kon nemen.

Nu kan ik zonder zorgen doorgaan met de borstvoeding én medicijnen slikken tegen de allergiën.

Wat mij betreft echt een aanrader, een medicijnconsult!

  • 1
  • 2

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2