Alles voor dragen en borstvoeding!

   

Referenties

Mariëlle

Omdat ik goed voorbereid wilde zijn op het geven van borstvoeding, heb ik een cursus gevolgd bij Annette. Deze was zeer informatief en interessant, en ik begon met goede moed aan de borstvoeding toen mijn zoontje Lucas geboren was. Helaas was het niet zo makkelijk allemaal; de melkproductie kwam eerst niet goed op gang, en toen ik uiteindelijk wel melk ging produceren kreeg ik erge last van stuwing maar kwam de melk er niet goed uit, en bovendien Lucas pakte mijn borst niet goed waardoor ik de eerste weken heb moeten kolven. Dit was iets waar ik van te voren niet van was uitgegaan, maar ik wilde doorgaan met borstvoeding geven, en bleef de hoop houden dat het wellicht ooit nog zou lukken dat Lucas wel direct zou drinken, dus ik ben flink aan het kolven geslagen. Aan het begin wel zo'n 8 keer per etmaal. In deze tijd ben ik met mailcontact begonnen met Annete; ik vroeg haar werkelijk van alles en nog wat, van hoe vaak ik zou moeten kolven tot hoe ik alles moest schoonmaken, van hoe ik mijn productie kon opkrikken tot hoe ik mijn tepelkloven kon verzorgen... Op alles gaf ze altijd snel, uitvoerig en geduldig antwoord.

Ik heb dus de eerste 6 tot 8 weken eigenlijk fulltime gekold, omdat het aanleggen te pijnlijk was. Ik had erge last van tepelkloven en had nmiddels ook een borstontsteking gehad. Toch wilde ik het bijltje er nog niet helemaal bij neerleggen, en wilde ik weer gaan proberen Lucas aan te leggen. Ik besloot Annette weer om advies te vragen. We hebben telefonisch contact gehad en ze is daarna ook een paar keer bij me geweest en heeft me uitgebreid geholpen. Ze heeft gekeken hoe ik voedde en me andere houdingen laten zien waardoor het voeden beter kon gaan. Zij heeft me ook vooral veel steun gegeven en, mede dankzij haar, heb ik het doorzettingsvermogen gehad om eerst 1, dan 2, en zo steeds meer voedingen direct aan de borst aan Lucas te geven. Het was zwaar, maar het was waar wat Annette zei: de pijn werd minder en minder. Toen Lucas 2 maanden was gaf ik 4 voedingen per etmaal direct aan de borst, en met 3 maanden kolfde ik alleen nog maar 's morgens, omdat ik dan veel melk had. Wat genoot ik ervan als Lucas bij me lag te drinken en wat was ik trots!! Een heerlijk gevoel.

Bedankt Annette voor je deskundige adviezen maar bovenal voor je steun en luisterend oor!

Liefs Mariëlle.

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2